Travaktien - seger för Open Mind!
2005-09-08

"Vår egen Open Mind spelades till stor favorit i gårdagens huvudlöpning Billund Hoppe Grand Prix på Billunds travbana i södra Danmark. Hon gjorde inte favoritspelarna besvikna utan vann en ganska lätt seger. Hästen travade distansen 2020 meter på tiden 16,8 och tjänade 10.000 danska kronor.

Det handlade om debut för Flemming Jensen efter halsoperation och tre månaders tävlingsfrånvaro. Förutsättningar som gjorde att det fanns en del frågetecken. Träningsrapporterna har dock varit positiva så man kunde ändå vara försiktigt optimistisk.

Det var endast åtta hästar med i loppet och Open Mind fick en bra resa utvändigt. Loppet gick långsamt och Flemming satte in attacken ca 300 meter från mål. Hon kopplade greppet omgående i den snabba avslutningen och vann till slut med en längd. Det fanns krafter kvar i mål och Flemming Jensen var också klart nöjd efter loppet.

Att debutera med seger och dessutom med krafter kvar känns naturligtvis bra. I vår analys skall dock nämnas att motståndet i gårdagens lopp inte alls var i samma klass som det hon mött i Sverige tidigare. Sammantaget tycker vi ändå att gårdagen gav oss besked som ger anledning att se framtiden med tillförsikt. Open Mind är tillbaka !"
 
« Tillbaka