Ledstiernan - positivt avtal för Metrima!
2005-09-01

"Ledstiernans portföljbolag Metrima tecknar samarbetsavtal med Enics

Metrima har tecknat ett samarbetsavtal med Enics, en av de största tillverkarna av industriell elektronik i Sverige. I och med avtalet får Metrima tillgång till Enics högkvalitativa produktionsanläggningar och säkrar därmed Metrimas framtida leveranser av mätterminaler till sina kunder.


Metrima har den senaste tiden vunnit stora order på marknaden för avläsning av elmätare i Sverige. För att säkerställa leveranserna har Metrima tecknat ett samarbetsavtal med Enics. Samarbetsavtalet innebär att Metrimas fabrik i Karlskrona avlastas under perioder av högt tryck.

"Det är alltid stimulerande att arbeta med företag som är marknadsledande och driver utvecklingen inom sin bransch", säger Andreas Bergström, chef för Enics i Malmö. "Att Metrima vunnit stora upphandlingar den senaste tiden, stärker deras ställning som den ledande aktören i Sverige ytterligare. Vi ser mycket fram emot samarbetet".

Metrima har framför allt valt Enics på grund av deras mycket effektiva inköps- och produktionsorganisation.

"Vi vill behålla en konkurrenskraftig tillverkning i Sverige", säger Erland Mårtensson, platschef för Metrima i Karlskrona. "Samarbetsavtalet med Enics gör detta möjligt. De har gott rykte och goda produktionsprocesser, vilket möjliggör ett gott och framgångsrikt samarbete"."
 
« Tillbaka