Addnode: Viktig order
2014-09-30

"Ida Infront levererar e-arkiv till ett av Sveriges största kärnkraftverk – OKG i Oskarshamn

Ida Infront, ett dotterbolag till Addnode Group, har fått uppdraget att leverera e-arkiv till OKG i Oskarshamn för projektdokumentation och ritningar i digital form. Ordervärdet är cirka 2 MSEK.

OKG AB i Oskarshamn, ett dotterbolag till E.ON, äger och driver tre av Sveriges kärnkraftsreaktorer, vilket gör dem till en av de stora elleverantörerna på den nordiska marknaden. Företaget har nu gjort en beställning av ett e-arkiv och uppdraget gick till Ida Infront i ett nära samarbete med ett partnerföretag. Ida Infront är idag en av de ledande svenska leverantörerna inom e-arkiv, framför allt till myndigheter och kommuner, men även till den privata sektorn.

E-arkivslösningen till OKG ska bland annat hantera projektdokumentation och ritningar i digital form. OKG har en stor mängd dokumentation med mycket höga krav på arkivering, långtidslagring och spårbarhet. Information som rör hantering av kärnbränsle behöver i princip bevaras i 100 000 år, den tid som kärnavfallet beräknas vara aktivt. Idag hanteras arkivering på papper och äldre mikrofilmsteknik.

”För oss på Ida Infront är det här en mycket intressant affär på flera sätt”, menar företagets VD Stefan Jonegård. ”Våra största kunder finns inom offentliga sidan men det råder inget tvivel om att våra lösningar även passar många privata aktörer. Därför är vi speciellt glada åt ytterligare en ny kund inom den privata sektorn.”

E-arkivet beräknas vara igång hos OKG till årsskiftet 2014/2015."
 
« Tillbaka