Addnode: Förvärv!
2013-03-04

"Addnode Group förvärvar Abou och blir marknadsledande inom e-tjänster

Addnode Group har förvärvat Abou AB och blir marknadsledande inom e-tjänster till den kommunala marknaden. Förvärvet kompletterar och stärker Addnode Groups befintliga erbjudande av systemlösningar till offentlig sektor.

Abou levererar Sveriges ledande e-tjänsteplattform med över 200 färdiga e-tjänster. En plattform som på kort tid valts av över 40 kommuner. Kommunerna kan på plattformen kostnadseffektivt bygga e-tjänster på egen hand eller med Abous hjälp. Abou, med 20 medarbetare, erbjuder även lösningar för mobila e-tjänster och processvisualisering. Bolaget omsatte 2012 cirka 23 MSEK.

”Strategiskt är detta helt rätt för företaget, våra medarbetare och mest av allt för våra kunder. Hos Addnode Group finns kunskap och erfarenhet som kan hjälpa mig och mina medarbetare att fortsätta utveckla bolaget. Tillsammans kan vi nu skapa en helt digital e-förvaltning hos våra kunder”, säger Per Lindhe, grundare av Abou.

”Abou är ett strategiskt kompletteringsförvärv för Addnode Group. Vi har ett starkt erbjudande till handläggarna i kommunerna inom ett flertal olika områden. Förvärvet av Abou tar oss närmare invånarna i kommunerna samt ger oss kompetens och tillgång till en plattform för att skapa e-tjänster som vi idag saknar inom koncernen”, säger Staffan Hanstorp, VD och koncernchef för Addnode Group.

Abou kommer att rapporteras som en del av affärsområde Process Management från och med mars 2013. Förvärvet förväntas ge ett mindre positivt tillskott till koncernens vinst per aktie på årsbasis."

 
« Tillbaka