AddNode: Förvärv!
2012-07-06

"Addnode förvärvar Voice Provider och blir marknadsledande inom kundkommunikationslösningar

Förvärvet av Voice Provider Sweden AB ("Voice Provider") förstärker och kompletterar Addnodebolaget Moguls verksamhet inom kundkommunikationslösningar (Unified Communication) med spetskompetens inom språkteknologi och lösningar för automatisk kunddialog.

- Mogul är ett av Sveriges största bolag inom digitala lösningar för webb, e-handel och Intranät. Förvärvet innebär att vi kan erbjuda kommunikationslösningar till kunder i både privat och offentlig sektor oavsett om kommunikationen sker via telefon, mail, webb, smart phones, plattor eller sociala medier, säger Urban Näsman, VD för Mogul.

Voice Provider erbjuder marknadsledande självbetjäningslösningar för organisationer med stora kontaktvolymer och höga krav på kvalitetssäkring av kunddialogen. Voice Provider är specialister inom kundservice, kanalstrategier, språkteknologi, dialogdesign och systemutveckling, och är marknadsledande i Norden. Voice Provider har sedan det grundades år 2000 byggt upp en bred kundbas. Bland kunderna finns Viasat, Comhem, DSB, Svenska Spel, Ikea, DNB, ATG, Skatteverket och Posten. Bolaget har 15 medarbetare och omsatte 2011 cirka 26 MSEK och EBITDA uppgick till knappt 2 MSEK.

- Strategiskt är detta rätt för företaget, våra medarbetare och mest av allt för våra kunder. Detta ger oss möjligheten att arbeta vidare och bli ännu bättre på det vi är bäst på idag. Tillsammans med Mogul kan vi ge kunderna tillgång till ett bredare produkt- och tjänsterbjudande, säger Bengt Persson, VD för Voice Provider.

Voice Provider kommer att ingå i Addnodes affärsområde Content Management från och med juli 2012, som ett systerbolag till Mogul. Förvärvet förväntas ge ett mindre positivt tillskott till koncernens vinst per aktie på årsbasis."
 
« Tillbaka