AddNode: Utökad order
2011-05-26

"Nytt avtal med Alecta

Ida Infront, dotterbolag till Addnode, och tjänstepensionsbolaget Alecta utökar sitt samarbete och har nu tecknat ett nytt avtal som ska löpa under tre år, med möjlighet till ytterligare förlängning. Uppdraget handlar om säker kommunikation enligt SSEK, försäkringsbranschens egen standard, och baseras på Ida Infronts egen produkt iipax communication. Ordervärdet i etapp 1 är ca 800 000 kronor.

2006 valde tjänstepensionsbolaget Alecta Ida Infronts egen produkt, iipax communication, för all elektronisk kommunikation. Nu har de valt att teckna ett nytt avtal på tre år. Det nya avtalet innebär även ett utökat samarbete i form av tjänster och Service Level Agreement (SLA).

- Alecta, som är ledande inom ITP, har oerhört höga krav på säker kommunikation enligt SSEK, försäkringsbranschens egen standard, säger Stefan Jonegård, VD på Ida Infront. Vår egen produkt iipax communication innebär att Alecta kan kommunicera med andra bolag, oavsett system, vilket underlättar hanteringen på alla sätt. Funktioner som kryptering, signering och olika kontroller gör det enkelt för användaren, samtidigt som det är tryggt för alla parter. Förutom en ökad säkerhet är det också betydligt mer smidigt och kostnadseffektivt, när man slipper det krävande manuella arbetet.

Ida Infront har en lång erfarenhet av säker kommunikation och är idag marknadsledande på området. Allt fler företag och myndigheter väljer företagets egen produkt, som är en del i produktfamiljen iipax, med bland annat arkivlösningar och dokument- och ärendehantering.

Lösningen till Alecta är en del i produktfamiljen iipax som förutom säker informationsöverföring även innehåller funktioner för dokument- och ärendehantering, kvalificerade e-tjänster och elektroniskt långtidsarkiv. Produkten finns hos en lång rad myndigheter men även bland privata bolag. iipax är en standardprodukt som utvecklas och underhålls av Ida Infront."

 
« Tillbaka