AddNode: Ny order
2011-01-24

"Addnode levererar IT-lösning för utformningen av Nya Karolinska universitetssjukhuset

Addnodes dotterbolag Cad-Q har ingått ett avtal med White Tengbom Team som fått uppdraget att utforma Nya Karolinska Solna universitetssjukhus. I en mångmiljonaffär har White Tengbom Team valt att investera i 80 stycken nya licenser av Autodesks BIM-verktyg Revit Architecture, kompletterat med Cad-Qs verksamhetsutvecklade anpassning CQ Tools A, som under den sjuårsperiod som uppdraget beräknas pågå kommer att användas som mest av cirka 120 medarbetare.

Avtalet med med White Tengbom Team tar sin utgångspunkt i Cad-Qs mångåriga erfarenhet som leverantör av verktyg, metoder och effektivt införande av dessa till stora delar av Sveriges ledande arkitektkontor, samt önskemålet från White Tengbom Team om att bedriva detta projekt som en BIM (Byggnads Informations Modellering) process med avseende på verktyg och metodik.

- Cad-Q är Nordens ledande leverantör av projekteringsverktyg till byggbranschen. Denna position och förtroendet som det innebär har gjort oss mycket engagerade i arbetet med att underlätta byggbranschens resa från gårdagens dominans av ritningsorienterad CAD-projektering till dagens fantastiska möjligheter vid BIM-orienterad projektering, säger Rolf Kjærnsli, VD för Cad-Q och affärsområdeschef Design Management.

- Med utgångspunkt från våra respektive huvudägares utveckling mot BIM känns ett samarbete med Cad-Q som en naturlig fortsättning på den mångåriga "resa" som dessa haft tillsammans, säger Per Mats Nilsson, VD för White Tengbom Team.

Stockholm den 24 januari 2011"

 
« Tillbaka