AddNode: Större order!
2009-11-11

"Addnode levererar en PLM-lösning till elkraftsproducenten OKG

Addnodes dotterbolag Technia har tecknat ett avtal med OKG AB värt mer än 14 MSEK. Avtalet löper över 2010 och omfattar leverans av en PLM-lösning (Product Lifecycle Management), baserad på programvaruplattformen ENOVIA från Dassault Systèmes, med tillhörande tjänster och underhållsavtal.

Avtalet är en utökning av OKGs existerande PLM-lösning som Technia implementerade 2008. Med denna order fortsätter Technia att visa sitt PLM ledarskap inom energi- och processindustrin.

OKG är en av Kalmar läns största arbetsgivare med cirka 900 medarbetare och är beläget på Simpevarpshalvön, ungefär tre mil norr om Oskarshamn. Här finns tre av Sveriges kärnkrafts-reaktorer, Oskarshamnsverket 1, 2 och 3, som OKG äger och driver. De kallas i dagligt tal för O1, O2 och O3. Genom att producera tio procent av Sveriges el tillhör OKG en av de stora leverantörerna av baskra

PLM-lösningen från Technia ska ersätta fem av OKGs befintliga system. OKGs PLM-lösning samlar och systematiserar all relevant information gällande utrustning, specifikationer, servicekontrakt och reservdelar i ett enda system. Informationen uppdateras när förbättringar och aktuellt underhåll av anläggningen genomförs. Dessutom ställs höga krav från myndigheter beträffande säkerhet och därmed blir tillgång till rätt information en förutsättning för säker drift och färre driftstopp. OKG står även inför ett generationsskifte - många skickliga medarbetare på OKG ska gå i pension inom loppet av några år. Då finns risken att ovärderlig kunskap lämnar företaget med dem. Detta äventyrar inte bara framtida investeringar utan även kontroll av kvalitet samt myndighetskrav. PLM-lösningen löser detta dilemma då all information nu samlas i ett enda system.

- Detta avtal är en utvidgning av det uppdrag Technia fick från OKG för projektfas 1 i början av 2009. Vi är väldigt nöjda med Technias prestation och därför har vi nu skrivit avtal för projektfas 2 som sträcker sig över 2010", säger Ramona Hunt, Manager Information Management, OKG.

- Jag är mycket glad över att OKG gav Technia fortsatt förtroende. OKG är en mycket viktig kund för oss inom energi- och processindustrin. Och jag är stolt över att Technia får fortsätta arbeta med OKG, säger Ylva Berg, VD Technia och affärsområdeschef Product Lifecycle Management."


 
« Tillbaka