AddNode: Generalagent för Lindab-produkt!
2009-06-30

"Lindab utser Addnodes dotterbolag Cad-Q till ny generalagent för VVS-verktyget CADvent

Lindab och Cad-Q går in i ett fördjupat samarbete om Lindabs applikation CADvent. Samarbetet innebär att Cad-Q tar över rollen som generalagent med ansvar för försäljning och teknisk support. Lindab kommer fortsatt att fokusera på produktutveckling för CADvent.

Lindab har utvecklat och sålt CADvent i Sverige under mer än 10 år. CADvent är en objektorienterad AutoCAD-applikation med komplett verktygsuppsättning för att rita, dimensionera, beräkna, mängdberäkna och presentera kompletta VVS-installationer.

Under de senaste åren har försäljningen i Sverige skett främst via återförsäljare. Lindab har varit ansvariga för utveckling och utöver det även support av produkten, detta är ett område som krävt allt mer energi på senare år. Lindab har därför tecknat ett strategiskt avtal med Cad-Q, där Cad-Q kommer ha rollen som generalagent för svenska marknaden samt ansvaret för supporten. Lindab kommer därmed att kunna lägga all kraft på ett fortsatt ansvar för produktutvecklingen av CADvent.

- Vi på Cad-Q säkerställer genom det nya avtalet med Lindab den tekniska supporten för CADvent-användarna. Vi är experter på såväl CADvent som Autodeskprodukterna AutoCAD och AutoCAD MEP och kan genom det nya avtalet ge slutkunderna för CADvent en samordnad support med högre teknisk kompetens, säger Rolf Kjaernsli, VD CAD-Q och affärsområdeschef Design Management.

- Vi har som enda svenska återförsäljare en PSP - (Premier Solution Provider) certifiering hos Autodesk, vilket ger oss direktaccess till deras experter, fortsätter Rolf Kjaernsli. Vi arbetar gentemot samtliga discipliner inom byggprojekteringen där frågorna blir allt vanligare om utbyte och samarbete av information mellan disciplinerna, vilket gör att vi kan vara ett naturligt bollplank även inom detta område.

- Vi på Lindab kommer genom det nya samarbetet fortfarande, och förhoppningsvis med bättre effektivitet, att fortsätta utveckla CADvent, säger Kai Kruhöffer, produktchef CADvent på Lindab. Vi känner oss oerhört trygga i lösningen med att Cad-Q tar rollen som generalagent och ansvarig för den tekniska supporten, då de är väl rustade för uppgiften."

 
« Tillbaka