AddNode: Stororder!
2008-04-01

"Addnode tecknar avtal gällande leverans av programvara värt över 35 MSEK med två globala telekomleverantörer

Addnodes dotterbolag Technia, en av Europas ledande leverantörer av PLM-lösningar (Product Lifecycle Management), har tecknat avtal värt över 35 MSEK med två globala telekomleverantörer. Avtalen sträcker sig över 24 månader och omfattar leverans av PLM-programvara från Dassault Systèmes, med tillhörande support- och underhållsavtal. Av totala ordervärdet avser cirka 8 MSEK förlängning av befintliga avtal.

Technia är Nordens största och en av Europas ledande leverantörer av PLM-lösningar. Under 2007 bedrevs PLM-projekt under Technias ledning i 36 länder. Ett PLM-system är en plattform där företagets all produktrelaterad information samlas på en enda plats, för att informationen sedan ska kunna användas i hela organisationen, från forskning och utveckling till produktion, försäljning och eftermarknad.

Technia gör idag affärer med företag inom många branscher. Inom telekombranschen finns kunder som: Sony Ericsson Mobile Communication, Ericsson, Nera Networks, Nokia, Nokia Siemens Network, Proximion Fiber Systems och Telenor Cinclus.

”Dessa avtal gäller leverans av programvara med support- och underhållsavtal. Vårt totala erbjudande, omfattar även genomgång av kundernas processer, anpassningar och införande av system, driftsättning, utbildning, underhåll och support. Vi har stärkt vår position ytterligare och skapat en bra plattform för framtida affärer”, säger Staffan Hanstorp, VD och koncernchef för Addnode AB.

”Vi är mycket stolta över att globala företag med komplexa behov väljer att arbeta med oss. Inledningen på 2008 har varit positiv och vi kan se en klart ökad efterfrågan från kunder med behov av att effektivisera utvecklingen och snabbt få ut nya produkter på marknaden. För att möta dessa utmaningar behövs en strukturerad utvecklingsprocess och möjlighet att samarbeta och utbyta produktdata lokalt och globalt. Det problemet hjälper vi våra kunder att lösa. Dels genom strategisk rådgivning, dels genom att implementera och underhålla PLM-system”, säger Jonas Gejer, VP, Technia AB."
 
« Tillbaka