AddNode: Förvärv!
2007-04-27

"AddNode förvärvar IT-bolaget Curalia med 13 anställda

Förvärvet av Curalia fördjupar affärsområde Process Managements kunnande inom öppen programvara och säkra kommunikationslösningar. Förvärvet beräknas ge en positiv effekt på resultatet 2007.

Curalia grundades 1995 och bolagets 13 medarbetare i Stockholm och Oslo har stor erfarenhet av webblösningar och spetskompetens inom integration och öppen programvara vilket bland annat resulterat i ramavtal med Verva (Statskontoret) avseende:

- Programvaror och tjänster inom avtalsområde öppen programvara
- SHS Spridnings och hämtningssystem

Förvärvet av Curalia är i enlighet med tidigare presenterad strategi att bygga ett affärsområde kring effektiva ärendehanterings- och kommunikationslösningar genom att intensifiera försäljningen av Ida Infronts lösningar och konsulttjänster samt successivt genomföra förvärv av mindre bolag.

- Förvärvet av Curalia fördjupar affärsområde Process Managements kunnande inom öppen programvara och säkra kommunikationslösningar och stärker samtidigt positionen inom offentlig sektor. Fler konsulter i Stockholmsområdet ger möjlighet att tillvarata en ökad efterfrågan på våra produkter och tjänster inom ärendehanterings- och kommunikations-lösningar, säger Bengt Sandlund, affärsområdeschef Process Management.

Köpeskillingen för Curalia utgörs av en kontant köpeskilling vid tillträdet och en tilläggsköpeskilling som baseras på omsättningen till och med 30 juni 2008. Curalia ingår i AddNode från och med maj 2007 och förvärvet beräknas ge positiv effekt på resultatet 2007."


 
« Tillbaka