Cybercom: Bud från JCE Group!
2006-10-02

”JCE Group, med vd och styrelseordförande Christer Ericsson, lägger bud på både Semcon och Cybercom. För Cybercom bjuder bolaget 38 kronor per aktie. För Semcon ligger budet på 65 kronor per aktie. Det framgår av pressmeddelanden.
JCE Group har, tillsammans med helägda Consafe, 14,5 procent av kapital och röster i Cybercom. Därtill har närstående aktieägare till JCE, med motsvarande 22 procent i Cybercom, förbundit sig att acceptera budet.

Budet innebär en premie på 23,5 procent jämfört med den genomsnittliga aktiekursen de senaste tre månaderna.

I Semcon äger JCE för närvarande inte några aktier. Budet innebär en premie på 18,9 procent jämfört med snittkursen de senaste tre månaderna.

Avsikten är att de sammanslagna bolagen Semcon och Cybercom ska ta en fortsatt aktiv roll i konsolideringen av den nordiska it-konsultsektorn, skriver JCE.

"En sådan konsolidering förväntas kunna genomföras bäst utanför börsen. Vi har redan nu identifierat fler uppköpskandidater som skulle kunna passa in i den nya sammanslagna koncernen. Med dessa planer i hamn kommer vår it-division på sikt åter vara lämplig att föra till börsen", kommenterar Christer Ericsson, ordförande och vd i JCE.

Anmälningstiden löper 30 oktober till 21 november för båda buden.

Semcons ordförande Christian Jansson anser personligen att JCE Groups bud på 65 kronor per aktie inte speglar värdet i bolaget.

"Vi tycker att kursen har varit lite baissad med osäkerheten i företagsledningen den senaste tiden. Styrelsen har inte någon uttalad åsikt ännu, men jag tycker inte att budet speglar värdet överhuvudtaget i Semcon", säger Christian Jansson till Nyhetsbyrån Direkt.

Han uppger även att budet kom helt överraskande för Semcons styrelse.

Redeye räknar inte med att JCE-gruppens bud på Semcon i morse värt 65 kronor kontant per aktie kommer att räcka. Budet speglar emellertid den låga värderingen av bolaget. Det skriver Redeye i en snabbanalys, och ger samtidigt rekommendationen köp för Semcon.

På måndagsmorgonen meddelade JCE-gruppen att det lägger ett bud på Semcon. Redeye skriver att budet var oväntat, men samtidigt ändå inte. Vid flera tillfällen har Redeye tidigare pekat på att aktien har varit lågt värderad. Redeye har svårt att se att budet går igenom

Styrelsen i Cybercom kommer att utvärdera budet från JCE Group och återkomma med ett utlåtande i god tid innan acceptfristen löper ut. Styrelsen kommer även att ta in en oberoende värdering, så kallad fairness opinion som kommer att publiceras i samband med styrelsens utlåtande.

Det framkommer av ett pressmeddelande.”

(Källa: Nyhetsbyrån Direkt).

 
« Tillbaka