AddNode - förvärv
2006-05-04

"AddNode förstärker konsultverksamheten

AddNode förvärvar IT-bolaget Centus med 31 anställda. Förvärvet fördjupar affärsområdet Technologys kompetens inom Microsoft .NET, XML, webbpublicering och breddar kundbasen. AddNode ser också potential att utöka produktionen vid Centus utvecklingsavdelning i Serbien. Förvärvet ger en positiv effekt på resultatet 2006.

Centus grundades 1998 och är idag ett etablerat och lönsamt IT-konsultbolag med spetskompetens inom områdena kravhantering, systemarkitektur, systemutveckling och teknisk projektledning. IT-lösningarna bygger på Microsoft .NET, XML och webbpubliceringsystem och några av kunderna är 24hPoker, Holmen, Eltel, Matrix och Sparbanken Finn & Gripen. Centus omsätter cirka 20 MSEK och sysselsätter 31 medarbetare, varav 17 är stationerade i Belgrad, Serbien.

Centus tjänste- och produktutbud kompletterar AddNodes konsultverksamheter och ger möjlighet att bättre nyttja resurser och synergier. Centus produktions- och utvecklingscenter i Belgrad utvecklar högkvalitativa IT-lösningar som ger AddNode fördjupad Microsoftkompetens och potential till en mer kostnadseffektiv produktion.

AddNode betalar en fast kontant köpeskilling om 13 MSEK samt en tilläggsköpeskilling som baseras på resultatet den kommande 24-månaders perioden och utbetalas sommaren 2008. Centus ingår i koncernen från och med maj 2006 och beräknas ge positiv effekt på resultatet 2006.

"Genom Centus förstärker vi affärsområdets kompetens inom systemutveckling och får tillgång till nya intressanta kundsegment. Centus tillför också en utvecklingsavdelning där vi kan öka kostnadseffektiviteten i vår produktion som i längden höjer kvaliteten och lönsamheten i våra lösningar", säger Urban Näsman, affärsområdeschef Technology i AddNode samt VD Mogul.

"Vi ser fram emot att tillsammans med AddNode stärka utvecklingsmöjligheterna för våra produkter och tjänster. Våra verksamheter kompletterar varandra väl och med tillgång till ett stort nätverk av kunder och ytterligare resurser förbättrar vi vår framtida utveckling av både tillväxt och lönsamhet", säger Peter Jakobsson, VD Centus."

 
« Tillbaka