AddNode - fin order till dotterbolag nr 1!
2006-04-20

"Næringsliv24 i Norge lanserar en ny finanssajt i nära samarbete med SIX

Næringsliv24 är en gemensam satsning av Schibsted ägda tidningarna Aftenposten och Verdens Gang. Næringsliv24 bevakar de senaste nyheterna om finansmarknaden och näringslivet. I Næringsliv24 ingår börstjänsten Börs24 som har utvecklats i nära samarbete med SIX.

Börs24 ger användaren tillgång till omfattande aktuell finansiell information, bred funktionalitet där informationen presenteras på ett lättöverskådligt sätt. Börs24 innehåller norska och svenska aktiekurser, aktier noterade på NYSE, Nasdaq och den tyska börsen DBAG, fonder, index, räntor, valutor och övrig aktuell finansinformation. Informationstjänsten levereras av SIX och gör Börs24 till en heltäckande informationstjänst för finansmarknaden. SIX ansvarar även för utveckling, drift och support av den webbaserade tjänsten.

"För oss var det naturligt att välja SIX som leverantör av finansiell information. Vi har goda erfarenheter av samarbetet mellan SIX och Aftenposten där SIX är leverantör av finansiell information sedan tidigare. Ett annat skäl till att vi valde att samarbeta med SIX var att SIX motsvarar våra krav på att kunna erbjuda den bästa nordiska informationsplattformen - det är viktigt nu när finansmarknadens krav på nordiskt fokus växer", säger Hans-Christian Vadseth som är chef för N24.no.

"För oss känns det väldigt spännande att få vara med att utveckla Næringsliv24. De har stora ambitioner och det ställer krav på SIX som leverantör, vilket passar oss bra. Vi har sedan länge varit nordens ledande leverantör av informationsplattformar och vi har gedigen erfarenhet av att leverera till krävande kunder. Vår spetskompetens när det gäller att utveckla nya unika informationskomponenter och presentera dessa i rätt sammanhang kommer säkert att uppskattas av Næringsliv24", säger Jörgen Karlsson, Försäljningschef på SIX.

 
« Tillbaka